Nyt on sikainfluenssakin sairastettu - ei enää yhtäkään tekosyytä, miksen voisi tulla raskaaksi! Syksyn ajan lohdullinen ajatuksenihan oli, ettei ainakaan tarvitse pelätä tartuntaa tai pohtia rokotuksen riskejä, kun pysyttelee riskiryhmien ulkopuolella. Tauti oli inha ja vei elämästäni kuin varkain reilun viikon... Mutta nyt se on ohi, ja jaksan taas murehtia.

Olen katsellut joutohetkinäni Frendien viimeistä tuotantokautta dvd:ltä. Siinä Monica ja Chandler käyvät lapsettomuustutkimuksissa (muutaman kohtauksen verran yhdessä jaksossa), saavat kuulla hedelmällisyytensä olevan alentunut ("hitaat siittiöt ja epäystävällinen ympäristö") ja päättävät saman tien (tai ainakin seuraavassa jaksossa) adoptoida. Jossain seuraavassa jaksossa kaverit kirjoittavat heille suosituskirjeen ("Monicasta ja Chandlerista tulee upeat vanhemmat") ja - hupsista - sitten heille soitetaankin odottavasta äidistä, joka haluaa antaa vauvansa juuri heille. Jaksossa, johon eilen jäin, vierailulla olevan biologisen äidin synnys käynnistyy, ja siinä sitten lähdetään, kaikki kolme, synnyttämään Monican ja Chandlerin vauvaa.

Ärsyttää. Muistelin Frendien käsitelleen aihetta, mutta olin täydellisesti unohtanut, miten helposti kaikki kävi. Täsmälleen, kuten amerikkalaisissa komediasarjoissa, joissa vauvat syntyvät valmiiksi pestyinä ja ilman napanuoraa, sukupuolen mukaan joko vaaleanpunaiseen tai -siniseen huopaan käärittyinä. Viesti on selvä ja iskostunut monen suomalaisenkin mieleen. "Jos et saa lapsia helposti, adoptoi! Siinähän ei kauan nokka tuhise, eikä tarvitse synnyttääkään itse!"