Kypsiä munasoluja saatiin talteen seitsemän. Tietysti olisi ollut hienoa saada muutama enemmän, mutta eipäs nyt heittäydytä ahneiksi - niitä siis kuitenkin saatiin. Follikkelini eivät olleet tyhjää täynnä, ja tällä perusteella voin vetää viivan taas yhden huolenaiheen yli.

Hyperstimulaatiokaan ei vaikuta todennäköiseltä - olo on jo nyt, kolmisentoista tuntia operaation jälkeen, ihan hyvä. Toki tunnen, että jotain on tehty: välillä vihlaisee, jos arvioin voimani väärin tai vääntäydyn turhan kummalliseen asentoon. Mutta jos tämänpäiväinen oli hoidon fyysisesti rankin osuus, olen positiivisesti yllättynyt. Jos on tarpeen, jaksan tämän uudestaankin.

Punktio ei ollut miellyttävä, mutta täysin kestettävissä. Minulle on tehty muita, monin verroin epämiellyttävämpiä toimenpiteitä, jotka auttoivat laittamaan tämän mittasuhteisiin. Eikä niissä muissa tutkimuksissa annettu Diapamia suoraan suoneen! Oli ihmeellistä, miten välittömästi se vaikutti. Itse toimenpide ei varsinaisesti sattunut, vaikka tuntuikin ikävältä.

Tämänpäiväiseen klinikkakokemukseemme olen tyytyväinen. Meistä pidettiin huolta, ja ilmapiiri tuntui sopivan kiireettömältä. Saimme rauhassa toipua toimenpiteestä; mies oli tehnyt hyvät eväät, ja klinikan lämpötyyny alavatsan päällä sain lepäillä rauhassa reilun tunnin. Tunsin itseni nopeammin valmiiksi lähtemään kuin mies, jota huolettivat mahdolliset komplikaatiot. Klinikalla toki oli turvallista. Siellä ei kuitenkaan voinut omassa vuoteessa kääriytyä peittoon ja villasukkiin ja nukahtaa. Ajoimme siis taksilla kotiin (note to self: mukulakivikadut ja autokyyti eivät välttämättä ole ratikkaa parempi ratkaisu pian punktion jälkeen) ja pääsin päiväunille vesikannu yöpöydällä. Olen kiltisti pitänyt huolen riittävästä juomisesta ja napannut pari särkylääkettäkin päivän aikana.

Huomiseksi on taas jännitettävää: ovatko solumme tulleet toimeen keskenään ja hedelmöittyneet? Ennen mahdollisia pettymyksiä voin hetken ajatella: ehkä meillä jo tätä kirjoittaessani on olemassa lapsenalku, petrimaljassa klinikan lämpökaapissa.