Takana ensimmäinen seurantaultra, jossa Menopur-annostusta nostettiin. Halkaisijaltaan 12 mm follikkeleja oli eilen aamulla yhteensä 6 kappaletta, halkaisijaltaan 9 mm suuruisia 11. Tarkoitus olisi saada noista pienemmistäkin edes osa kasvamaan niin, että punktiossa saataisiin parempi saalis. Ei me taideta saada sinua ainakaan hyperstimuloitua, totesi lääkäri, ja sehän on tietysti asian hyvä puoli.

Olin itse asiassa yllättynyt, ettei folleja ollut enempää; toisaalta se ehkä selittää myös sitä, ettei munasarjoissa ole ainakaan toistaiseksi ollut juuri minkäänlaisia erityistuntemuksia reaktiona hormoneihin. Muutenkin olen edelleen säästynyt sivuoireitta. Tänään on 7. pistospäivä, huomenna jälleen seurantaultra. Punktio ajoittunee näillä näkymin tiistaille tai keskiviikolle.

Nyt sitten pitäisi olla sitä vertailupohjaa ja tietoa siitä, millainen tilanne muilla on ollut tässä vaiheessa. Onko tämä aivan surkeaa vai kohtuullista - poissulkien ne tapaukset, joissa munasolujen kasvattaminen on lähtökohtaisesti ollut haastavaa ja hormoniannostukset alun alkaenkin suuria? Toisaalta, yksilöitähän tässä ollaan. Odottelen ensi viikkoa ja piikitän itseäni sillä välin lisää.