Loppuhoito on nyt kartoitettu ja punktio ajoitettu keskiviikolle. Sen tekee minulle ennalta tuntematon lääkäri, mutta lienen hyvissä käsissä kuitenkin.

Munarakkuloita on oikeassa munasarjassa tuloillaan 10, vasemmassa 8. Pistelen menemään toisenkin Menopur-"pönttöni" ja jatkan myös Orgalutrania; maanantai-iltana on Pregnylin vuoro. Se on kuulemma kaikkialta loppu, mutta minullapa onkin jemmassa - hankimme miltei kaikki tarvittavat hormonit ennen hoitokierron alkua.

Alkionsiirto (mikäli sinne saakka päästään) on maanantaina 11.6. Toivottavasti hedelmöittyviä solujamme viljellään siis viisi päivää, kun viimeksi siirto oli päivänä kolme. Minä en osaa sanoa, millainen ero asiassa on.

Kuten otsikko kertoo, hoidosta onkin tulossa tavanomaisen IVF:n sijaan ICSI. En osannut ottaa puheeksi hiljattain lukemaani tiedeuutista, jossa ICSI:n todettiin nostavan kehitysvaurioiden todennäköisyyttä verrattuna perinteiseen koeputkihedelmöitykseen. Haluan jollain tapaa luottaa lääkärin ammattitaitoon valita meille parhaiten sopiva hoito. Tulee, mitä on tullakseen.